Öl & mat
Silltallrik med ägg och rödlök
Silltallrik med ägg och rödlök
Sommarsill
- 1 burk inläggningssill
- 1 dl ljus lager
- 1,5 dl vatten
- 1 dl ättika
- 1 dl socker
- 2 st gula lökar
- 5 st kryddpepparkorn
- 5 st svartpepparkorn
Koka upp öl, vatten, ättika, socker, kryddpeppar och svartpeppar tills sockret har löst sig. Kyl ner lagen. Skiva löken och dela sillen i mindre bitar och blanda med den kalla lagen. Låt sill stå minst 6 timmar innan servering.
Julsill
- 1 burk inläggningssill
- 1 dl majonnäs
- 1 dl creme fraiche
- 2 msk mörk öl
- 1 tsk riven pepparrot
- 50 g löjrom
- 1 tsk citronjuice
Blanda alla ingredienser till en löjromssås. Skär sillen i mindre bitar och blanda med löjromssåsen.
En svensk klassiker som passar till andra klassiker.
Mariestads bryggeri