Vi behöver veta att du har åldern inne.

När är du född?

Livsnjutare sedan 1848

Öl & mat

Silltallrik med ägg och rödlök

Silltallrik med ägg och rödlök

Sommarsill

  • 1 burk inläggningssill
  • 1 dl ljus lager
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 st gula lökar 
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 5 st svartpepparkorn

Koka upp öl, vatten, ättika, socker, kryddpeppar och svartpeppar tills sockret har löst sig. Kyl ner lagen. Skiva löken och dela sillen i mindre bitar och blanda med den kalla lagen. Låt sill stå minst 6 timmar innan servering.

Julsill

  • 1 burk inläggningssill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk mörk öl
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 50 g löjrom
  • 1 tsk citronjuice

Blanda alla ingredienser till en löjromssås. Skär sillen i mindre bitar och blanda med löjromssåsen.  

En svensk klassiker som passar till andra klassiker.

Mariestads bryggeri