Öl & mat
Rostad kyckling med rotfrukter
Rostad kyckling med rotfrukter
Hur man rostar en perfekt kyckling?
- 1 st hel kyckling
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk socker
- 25 g smör
Värm ugnen till 225C. Pensla kycklingen med smält smör, salt och socker. Rosta sedan kycklingen i 10min på 225C, sänk sedan temperaturen till 150C. Baka kycklingen till 60C och vila kycklingen 10min innan servering.
Rostad kycklingsky
- 2 dl rödvin
- 2 dl mörkt öl
- 1 dl koncentrerad rostad kycklingfond
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timjan
- 1 st rödlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk sirap
- 10 g smör + 10 g smör
Stek finhackad rödlök, vitlök, rosmarin, timjan och sirap mjukt i smör i 3-4min. Tillsätt kycklingfond, mörkt öl och rödvin och reducera till hälften. Sila såsen och vispa ner kalt smör. Smaka av med salt och peppar.
En svensk klassiker som passar till andra klassiker.
Mariestads bryggeri